Ranma 1/2

A történet kezdetén Soun Tendo, a Tendo edzőterem (dojo) tulajdonosa, képeslapot kap Kínából egy régi barátjától, Genma Saotométól, melyben Genma röviden közli vele, hogy hozza Ranmát. Soun összehívja három lányát, Kasumit, Nabikit, valamint Akanét, és váratlan dolgot közöl velük. A korábban Genmával kötött megállapodás értelmében a három lány közül valakinek össze kell házasodnia Ranmával, és együtt kell továbbvinniük a dojot. De mivel még maga Soun sem találkozott soha a fiúval, nagy izgalom lesz rajta és a lányokon úrrá, amikor meghallják, hogy megérkeztek a várva várt vendégek.
Legnagyobb megdöbbenésükre azonban apa és fia helyett egy hatalmas panda és egy fiatal valaki állít be, aki Ranmaként mutatkozik be. A dolognak csak egyetlen szépséghibája van. Az illető lány.
Soun álma a dojo átörökítéséről romokban, pedig ő tisztán emlékezett, hogy Saotome azt mondta; fia van. De akkor ki ez a panda és a lány? A három Tendo lány közül Akane barátkozik össze elsőként a jövevénnyel. Hamarosan kiderül, hogy mind a ketten igen jártasak a harcművészetekben. Ám a barátságuk nem lesz hosszú életű. Amikor ugyanis Ranma elmegy fürödni, valamilyen oknál fogva a kádban egyszer csak fiúvá változik. És Akane ennek nem igazán örül, főleg, hogy akkor nyit rá az ismeretlen srácra, amikor az mit sem sejtve épp mászik ki a meleg vízből.

A titokra hamarosan fény derül. Ranmán és az apján átok ül, melynek következtében, ha hideg víz éri őket, átváltoznak, amikor pedig meleg víz akkor vissza az eredeti formájukba. Köszönhető ez Genma tudatlanságának, aki Kínában akart edzeni, és edzőhelynek a Jusenkyo nevű vidéket válaszotta. Genma azonban nem ismerte a kínai írásjeleket, így az útikönyvben csak megtetszett neki a szép tavas vidék, és úgy döntött, oda mennek edzeni Ranmával, a tájékoztatót azonban nem tudta elolvasni. Így a hely titkáról sem tudhatott. Minden Jusenkyo-i tavacskának ugyanis, amit egy-egy forrás táplál, van egy borzalmas legendája. Sok-sok évvel ezelőtt mindegyikbe belefulladt valamilyen élőlény, vagy épp egy ember. Így, akárki esik is bele a kis tóvá duzzadt források egyikébe, annak az alakját veszi fel, ami korábban belefulladt. Genmának volt szerencséje a Megfulladt panda tavába esnie.

Szóval ha hideg víz éri Genmát, akkor panda lesz, mindaddig, amíg meleg víz nem éri. Ez neki annyira még nem is okoz problémát, mivel sokszor kihasználja az új formáját, csak ilyenkor a mondandóját mindig kis táblákra írja fel, és azokkal kommunikál. A büszke Ranma azonban a Megfulladt lány tavába esett bele.

A két nővér, Kasumi és Nabiki gyorsan eldöntik, hogy Akane lesz Ranma jegyese. Úgy vélik, Akane és Ranma a tökéletes pár, ugyanis Akane ki nem állhatja a férfiakat, Ranma azonban félig lány. Szerintük nincs ezzel semmi probléma.

A két Saotome beköltözik a Tendo házba, de csak innen kezdődnek a problémák. Újabb és újabb szereplők tűnnek fel, akiknek vagy Ranma, vagy az apja valami módon beleavatkozott az életébe, és bosszút követelnek. Például Ranma volt osztálytársa, Ryoga, akinek olyan rossz az irányérzéke, hogy a szomszédba sem talál el anélkül, hogy keresztül ne menne fél Japánon. Vagy például Shampoo, az amazon, aki megesküdött, hogy megöli a lány Ranmát, ám a sors furcsa játékának köszönhetően „első” találkozásukkor beleszeret a fiú Ranmába. De közel sem ő az egyetlen lány, aki Ranma szívére pályázik, annak ellenére, hogy Akane és Ranma eljegyzését apáik megkötötték.
Egyes szereplőkön szintén Jusenkyo átok ül, amiből megint rengeteg poén fakad. És természetesen mindenkinek megvan a saját célja amit el szeretne érni.

De a humoros, és a könnyed szerelmi szálak mellett nagy a hangsúly a csatajelenteken is. A főbb szereplők időről időre megmérkőznek egymással, mert az a bizonyos számla sosem egyenlítődik ki. És ahogy egyre erősebbek és erősebbek lesznek, speciális technikákat is megtanulnak. Van, amelyik a sebességre épít, de van olyan is, amelynek segítségével egy szikla is pozdorjává zúzható. Méghozzá egyetlen ujjal!

A Ranmát én mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti az izgalmas, de ugyanakkor humoros történeteket. Ebben senki nem fog csalódni, aki kedveli ezt a stílust! A szereplőkben valamennyire mindenki magára ismerhet, és garantáltan kedvencet is választ majd.

1.Könyv:

2.Könyv:

3.Könyv:

4.könyv:

5.könyv

6.könyv

7.könyv

8.könyv

9.könyv

10. könyv

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése