Cossette no Shouzou

Ki szeretne annyira, hogy feláldozza szerelméért a saját életét? Ki szeretne annyira, hogy saját szenvedése árán törjön meg egy átkot? Ki szeretne annyira, hogy vérrel és fájdalommal áldozzon a szerelem oltárán? Szeretne-e egyáltalán valaki annyira?

A középiskolás Eiri Kurahashi részmunkaidőben egy régiségboltban dolgozik. Egy külföldről érkező szállítmány jóvoltából a kezébe akad egy csodaszép velencei üvegből készült pohár, és attól a naptól kezdve látomások gyötrik egy fiatal, szőke lányról. Felbukkan egy portré is, amiből kiderül, hogy a lány neve Cossette. Kurahashi-kun látomásai a szépséges, de tragikus sorsot sejtető Cossette-ről tovább folytatódnak, és miközben beleszeret a lányba, lassan már-már képtelenné válik arra, hogy megkülönböztesse a valóságot és a kitalációt, a szerelmet és a fájdalmat, az életet és a halált.

A mangáról
A Le Portrait de Petit Cossette igazi ínyencség a maga nemében. Való igaz, hogy a történet összetettsége és a valóság-vízió síkjain való állandó – és néha észrevehetetlen – váltakozás miatt nehezen követhető, de az a komor és sötét hangulat, amit képes megeleveníteni, kárpótolja a gótikus történetre vágyó olvasókat mindezért. A tragikus, `darkos` történetek kellemesnek mondható iskolapéldája, mind történetét, mind kivitelezését tekintve. A szerelem, és az ezzel járó fájdalom vérrel írt duettjéhez az aláfestő zenét az élet és halál, a tudat és tudatalatti állandóan keveredő érdékduáljai adják, és a hozzájuk kapcsolódó látványvilágot Katsura Asuka tökéletesen eltalálta. Rózsák és temető, éjfekete lolita ruha a hófehér bőrön, szemkápráztató rózsaablakok és barokk világot idéző berendezési tárgyak. És természetesen az átok és szenvedés nélkülözhetetlen velejárója: vér – nem is kevés.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése