Darren Shan: A vérszipoly ismertető

Régen látott nyugalom honol a Rémségek Cirkusza körül. Aztán felbukkan egy vámpírtábornok, és az ifjú Shan azt veszi észre, hogy már úton is vannak Anglia északi része felé. Mivel nem sikerül kiderítenie, miért mennek oda, barátjával együtt egyfajta vakációnak fogja fel az egészet, amely kiváló alkalmat nyújt arra, hogy ismét emberek között legyenek.
A közelgő karácsony miatt nyugodtan sétálhatnak a városban, hiszen téli ruházatban még Evra sem szúr szemet senkinek. Pompásan szórakoznak, hiszen napközben bármit megtehetnek (pénzük ugyanis van bőven), sőt, mivel mestere éjszakánként saját titokzatos útjait járja, naplemente után is azt csinálnak, amit akarnak.

Leginkább aggódnak, hiszen – miközben Darren megismerkedik egy lánnyal, akivel kölcsönösen vonzódni kezdenek egymáshoz – az emberek mindenütt arról beszélnek, hogy a város környékén több holttestet is találtak, melyekből valaki mind egy cseppig kiszívta a vért. Vagyis, vámpír garázdálkodik a környéken.
Mivel ifjú barátunk tisztában van vele, hogy ő nem tett ilyet, jogosan merül fel benne a kérdés: vajon Mr. Crepsley (a mestere) a tettes?
Ha ki akarják deríteni az igazságot, a fiúknak szemmel kell tartaniuk Mr. Crepsley-t, ami, mint ahogy menet közben rájönnek, nem is olyan egyszerű feladat – még kettejüknek sem. És ráadásul azt is ki kell találniuk, mit tegyenek, ha gyanújuk beigazolódik. Elvégre egy tapasztalt vámpír nem könnyű ellenfél.

A sorsdöntő éjszakán aztán mindenre fény derül. Felbukkan egy idegen, aki valójában egy vérszipoly (gonosz vámpír) – ő a valódi tettes –, aki Darren esetlenségének köszönhetően elmenekül, és magával viszi Evrát. Majd később megfenyegeti a fiút, hogy következő áldozata Shan új barátnője lesz. A vámpír és inasa tehát nekiállhatnak, hogy összehozzanak egy épkézláb tervet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése