Fate/Stay Night Unlimited Blade Works


És itt Fate/Stay Night csodálatos, ám elég rejtelmes animének első movie-ja. Aki esetleg nem ismerné, annak adok egy gyors, tömör ismertetőt:
10 évente van egy esemény, a Szent Grálért való harc, amin 7 mágus, és azoknak szolgái (azaz szintén 7 szolga) mérkőznek meg. A szabály egyszerű, győzz le mindenkit, és ha már csak 1 maradt, tiéd a Szent Grál, s egy kívánságod, valamint a szolgád kívánsága teljesül. A szolgáknak különféle kasztja van, pl íjász, lovag stb. ám az a legkülönlegesebb (számomra) hogy mind valamilyen legendából, mítoszból származik, azaz egy hős, rejtelmes hátterekkel... ilyen például Saber is, aki Arthur király... nő pontosabban, mert Saber nő valamint Rider, aki maga a görög mitológiából jól ismert Medúza, (aki a szemébe néz, az kővé válik... ezért lehet Rider szemén az a vmi xP) és persze Hercules is jelen van... bár az ő külseje igen csak bizarr ^^" a lényeg az, mindenki, mondhatni hős.
Ebbe a háborúba, szinte véletlen (majd később kiderül hogy nem is annyira véletlen) keveredik bele Emiya Shirou, aki az anime végig egy rohadt idegesítő szemény a folytonos "mindenkit meg akarok menteni" szövegével " de hát ő a főszereplő, ezt kell szeretni... Mellé áll azonban Tohsaka Rin, annak ellenére, hogy a szolgája, Archer (aki a megidézés során sajnos elvesztette az emlékeit... nagyon ellenezte az egészet. Archer az egyik legtitokzatosabb szereplő az animében, semmit sem lehet róla tudni, még azt sem, hogy melyik legenda, történet hőse, mi a valódi neve... és akkor ennyi elég legyen ismertetőnek, rátérek a lényegre... az animében mindig csak sejtettek Archer múltját illetően, teljes homály volt az egész. Külföldi oldalakat böngészve, (melyek az anime előzményét, a játékokat jellemezték) derült fény számomra Archer múltját illetően... spoilerezek: ő valójában Shirou idősebb énje (egy kis Reborn beütés). Azt is a játékok boncolgatásából tudtam meg, hogy Archer azért fújtatott Shiroura, s próbálta lebeszélni a "mindenkit meg akarok menteni" elvről, mert ő tudja, hogy nem fog neki sikerülni, és végül ebbe a végtelen körforgásba fog jutni, és élete végéig (ami jóformán nincs is, ugyanis ha elpusztítanak egy szolgát, a következő háborúban ismét megidézhetik és "él"), megállás nélkül kell harcolnia ebben a szintén véget nem érő háborúban. Archer megunta ezt a körforgást... az animében a következőkről nem volt semmi, egyik játékban derült ki ez is, Archer valódi célja: meg akarta ölni Shirout, azaz régi önmagát... hisz ha megöli Shirout, azaz saját magát, akkor nem kerül ebbe az idegesítő, értelmetlen háborúba, nem tudom mennyire érthető, de a lényeg az, hogy Shirou megölésében látta a szabadulást. És erről egy deka szó nincs az animében! Én meg nem értek a játékokhoz, így azokat sem töltöttem le, pedig ez egy igen jó, és érdekes anime (lenne) ha nem hagynának ennyi mindent a játékokra!
De most végre megtört a jéééég! Ugyanis ez a film az egyik játék feldolgozása lesz, látható is egy jelenet Archer és Shirou harcából! Nagy reményeket fűzök a filmhez, hisz ha tényleg egy játékot dolgoz fel, talán akkor fény derül Archer valódi szándékára, s a többi szolgáról is kiderülnek még infók!Az anime égetett, magyar felirattal rendelkezik :)

Letöltés:


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése