Andromeda

A sorozat évezredekkel a mi időnk után játszódik, amikor egy egész univerzumot átfogó közösség, a Csillagszövetség/Csillagközösség "uralkodik" békés, idealisztikus és utópisztikus módon. A szövetség központja a Tarn-Vedra - itt alakult meg maga a szövetség is. A közösség része világok milliói, többnyire a Tejútrendszerből, a Triangulum galaxisból és az Androméda galaxisból (2.7 millió fényévnyire a Tejútrendszertől).
A Csillagközösség az élet védelmére létrejött szövetség, melynek célja lehetőség szerinti megegyezéseken alapuló, békés és fejlett civilizáció létrehozása univerzum szerte. Ez a tény okozza a vesztét is.
A Felkelő Andromédának, a Közösség egyik zászlóshajójának kapitánya Dylan Hunt(Kevin Sorbo), aki éppen családalapításra készül. Hadgyakorlatot tartanak a hajón, amikor hírt kapnak egy nietzscheiek által lakott területen közelgő természeti katasztrófáról. Az Androméda azonnal az ott élők segítségére siet, azonban ott egy nietzschei csapda várja az odaérkező hajót (több tízezer csatahajót gyűjtöttek össze a lázadáshoz). Harc kezdődik, mely során sem az Androméda, sem a Csillagszövetség sem maradhat fenn. Az első tiszt, Dylan legjobb barátja, Gaheris Rhade szintén részese az árulásnak. Miközben a hajót támadják, közben a Andromédán maradt két személy párbajt vív - az első tiszt és a kapitány. A Felkelő Androméda azonban a fekete lyuk felé veszi az irányt, ahol megreked az időben körülbelül 300 évre (302-303 évre).
300 évvel később káosz uralkodik galaxisszerte. Az élet értéke semmis lett, győztek az erősek, a gyengék sanyarú sorsúak. Amikor az Eureka Maru kiszabadítja az Andromédát a fekete lyuk gravitációs vonzásából, először eladásra szánják, ám a megfáradt, roncsolt hajón még van valaki, a kapitánya, aki előtte végzett az első tiszttel (kezei között halt meg). A szabad mentés során, Dylan nem hajlandó átadni a hajót, kénytelen megvédeni. Az Eureka Maru legénysége később átállt megbízójától Dylan Hunt-hoz, aki végül megoldja a helyzetet. Visszaszerzi hajóját, továbbá az időközben ellopott Eureka Marut is.
Dylan a szövetség újraélesztéséről tartott beszédével Andromédára (a kiürítés után) új legénységet is szerez. Bár 4000 fő helyett csak 7-en vannak ezután. És megindul a hajdani Csillagközösség újraélesztése...

Letöltés:
1.évad: (szinkronnal)
1. rész - És leszállt az éj: part1, part2, part3
2. rész - Egységes válasz: part1, part2, part3
3. rész - Az igazság pörölye célt téveszt: part1, part2, part3
4. rész - D minusz zéró: part1, part2, part3
5. rész - Kettős spirál: part1, part2, part3
6. rész - Fekete angyal, fehér démon: part1, part2, part3
7. rész - Családi kötelékek: part1, part2, part3
8. rész - A felejtés folyójának partján: part1, part2, part3
9. rész - Rózsatő a hamvakból: part1, part2, part3
10. rész - Neptun hatalmas tengerén: part1, part2, part3
11. rész - Gyöngyszemek: part1, part2, part3
12. rész - A könnyek tudománya: part1, part2, part3
13. rész - Távoli dobszó: part1, part2, part3
14. rész - Harper 2.0: part1, part2, part3
15. rész - Az erőszak távlatai: part1, part2, part3
16. rész - A részek összege: part1, part2
17. rész - Félelem és reszketés a Tejúton: part1, part2
18. rész - Ördög viszi az utolsót: part1, part2
19. rész - Nászajándék: part1, part2
20. rész - Keresztutak: part1, part2
21. rész - Izzó, lángoló éj: part1, part2
22. rész - És elérkezik a vég: part1, part2

folyt. köv.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése